tiistai 25. elokuuta 2015

Day 5

Aamulla heti ekaks päästiin raamapöytään Italiaa vastaan. Se matsi oli vähän synkkä - hävittiin 1-41 ja sijoitus 10. Taistelu jatkopaikasta oli tiukka, 8 parasta pääsee knock-out vaiheeseen.

Päivän toisessa matsissa me sitten vähän ryhdistäydyttiin ja otettiin Hollannin punaista joukkuetta vastaan voitto 21-5. Tilanne alkoi näyttämään taas hyvältä kun sijoitus oli 7.

Seuraavaksi vastaan tuli GreSwe Axon, joka on vähän sekamelskajoukkue. Muutaman swingin jälkeen tulokseksi tulee 26-26. Matsin toisessa jaossa ihana partnereni oli ihan flow-tilassa ja esitteli puolustustaitojaan.

Itä (kreikkalainen Ioannis Oikonomopoulos) avasi kahdella padalla, joka kertoi hyvän 3D avauksen. Siihen länsi (amerikkalainen Adam Kaplan) tarjosi 3C kysyäkseen kolmen kortin ylävärejä. Oskari pohjoisen korteilla teki donkilla lähtökortti-inviitin. Itä tarjosi 3H, joka kertoi kolmen kortin padan ja länsi tarjosi 4S. Minä kuuliaisena lähdin ristikutosella. Pöydästä pelattiin pikkuristi ja tikki meni Oskun rouvalle. Osku otti ristiässän ja käänsi lisää ristiä, jonka pelinviejä kuppais isolla padalla. Sitten alkoi valtinpoisto. Oskari laistoi sujuvasti ensimmäisen patakierroksen ja voitti vasta toisen ässällään, jolloin pelinviejältä loppui valtit. Minulla oli vielä jäljellä pataseiska, niinpä Osku antoi minulle ristikupin ja tuli yksi pieti.

Sitten pelattiinkin Norjaa vastaan. Matsi meni tappion puolelle, tulos 15-27. Viimeiseen matsiin mentäessä tilanne oli seuraavanlainen:


Yhtäkkiä tilanne ei näyttänyt kovin hyvältä, kun me saatiin viimeiseksi vastukseksi kärkipäässä oleva Zlatan, kun taas kaikki meidän niskaan hengittävät joukkuet saivat helpon vastuksen. Zhihaole Sudamerican, Cookie Potter Ranskan, GreSwe Axon Serbian. Miedän edellä oleva Australia pelasi Japania vastaan, joten sekään tuskin kahdeksan kärjestä putoaisi. BAM-joukkis, jota pelataan seuraavat neljä päivää ja siihen pääsee aina kun putoaa joukkiksesta, ei jostain syystä houkuttanut.

Ruotsalaisia vastaan pelattiin suht tasokkaasti - pieni voitto 9-7. Taululla ei tuloksia näkynyt, koska avoimen huoneen vessassakävijät joutuivat menemään näyttöjen ohi. Matsin tulokset näkyivät kun viimeinen jako on jo menossa ja sijoitukset vasta sitten kun sarjan kaikkien joukkueiden tulokset on esillä. Meidän lopettaessa mentiin katsomaan taulua - GreSwe Axon otti tykkivoiton Serbialta ja varmasti meni ohi. Myös amerikkalainen Cookie Potter oli myös ottamassa 12,83 vp:tä ja vaikutti kovasti siltä, että oltaisiin jäämässä yhdeksänsiksi. Kiina-Sudamerica matsissa oli ilmeisesti vaikeammat jaot, kun se kesti hirveän paljon pidempään kuin muut. Kaikki vaan pyöri siinä taulujen läheisyydessä ja odotteli tulosta. Viimeisestä jaosta kaikille tuli tasuri, joten heti kun tulokset vaan ilmestyisivät taululle niin tietäisi kohtalon. Minua käytiin siinä odotellessa haastattelemassa - kuulemma meni viimeinen matsi loistavasti ja kysyttiin onko jatkopaikka tulossa. Totesin, että siinä on muutama joukkue mahdollisesti menossa ohi. Teknisien ongelmien vuoksi (kameramies ei vissiin osannu käyttää kameraa), tämä tapahtui pariin otteeseen, mutta kyllähän se videolle saatiin. Vielä jonkin aikaa jännitettiin...


Amerikkalaiset ei ihan yltänyt ohi ja Zhihaole-Sudamerica matsi päättyi melko tasaisesti, joten saatiin jatkopaikka!

Jatkoon päässeiden joukkueiden kapteenien kokous, jossa päätettiin vastukset ensimmäiselle knock-out kierrokselle ja seating rightit. Kidseissä oli muutama kiinalaisjoukkue, ja kokousta johtavalla kilpailunjohtajalla oli ihan hauskaa selvittäessään haluaako SX XNWY -joukkue pelata SX HYSW vai SX XHLD joukkuetta vastaan. 1. sijalla oleva joukkue siis sai aina päättää vastuksen sijoilla 5-8 olevista joukkueista. Sitten 2. sijalla oleva joukkue päätti jne. Tämän jälkeen heitettiin kiinalaiselta saatua kolikkoa, kysyi "Bird or no bird?" ja eka joukkue koitti arvata kumpi jää päälle. Seitsemän kertaa tämä meni väärin (oikein meni vasta viimeisenä turkkilaisen arvatessa oikein), ja toinen joukkue sai ensin päättää millä kierroksella he saavat valita istumapaikkansa vastustajan jälkeen. Meidän junnusarjassa pelataan kolme 16 jaon sessiota. Me saatiin vastaamme Axon, ja seating rigthsit ekalle ja kolmannelle sessiolle.

Illalla hyvää tulosta käytiin juhlimassa jätskibaarissa.
Huomenna sitten lähdetään voittamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti